header achtergrond

Algemene informatie

Groenmarkt 153

Contactinformatie

Openingstijden

Activiteiten

Digisterker

Dingen van de overheid via het internet regelen. Tijdens deze cursus leer je hoe dat moet. Je leert bijvoorbeeld ook hoe jij veilig je DigiD kunt gebruiken.

Klik & Tik

Meer met de computer doen? Leer het met Klik & Tik in de Bibliotheek. • Klik&Tik de basis: leer stap voor stap typen, e-mailen en internetten. • Klik&Tik het internet op: zoek op internet, bekijk websites en leer bestanden downloaden. • Klik&Tik samen op 't web: leer sociale media kennen en deze te gebruiken zijn.

Hulpaanbod

Digitaal Inloopspreekuur

Loop binnen met vragen over je mobiele telefoon, smartphone, laptop, tablet, e-reader of het internet.

Leerwerkloket

Heb je een vraag over leren en werken in de regio Drechtsteden? Kom dan naar het Leerwerkloket. Ook is er de mogelijkheid om verschillende testen te doen.

Brood & Burgers

Eten brengt mensen samen. Tijdens deze taallunch kun je op een gemakkelijke manier met anderen praten. Iedereen is welkom, ook niet-taalleerders. Neem iets lekkers te eten mee en schuif aan!

Informatiepunt Digitale Overheid

De plek voor hulp bij het regelen van overheidszaken op de computer, tablet of smartphone. Bijvoorbeeld het aanvragen van een DigiD, huur- en zorgtoeslagen, rijexamen, kinderbijslag enzovoort. Maar bijvoorbeeld ook voor hulp bij het gebruik van mijnoverheid, de werkmap van het UWV of bijvoorbeeld...

Online Taalcafé

Bij het Online Taalcafé oefen je met Nederlands spreken. De les bestaat uit allemaal leuke online oefeningen, met verschillende niveaus. Via een video-app en in een klein groepje. Samen met een taalcoach.

Klik & Tik Plus

Leer nóg beter omgaan met digitale middelen. Werk bijvoorbeeld met nieuwe Klik & Tik programma’s over Marktplaats, muziek of internetbankieren. Er is volop keus en altijd iemand om te helpen. Voor iedereen met één of meer Klik&Tik certificaten op zak.

Online Nederlands oefenen

Nederlands oefenen op de computer. Tijdens deze activiteit krijg je uitleg. Daarna kun je thuis of in de bibliotheek zelf oefenen.

Oefenen.nl

Kom onder begeleiding oefenen op de computer of tablet. Kies uit thema’s als het internet, gezondheid, taal, rekenen en nog veel meer.

Taalpunt

Wil je beter worden in Nederlands? Kom naar het Taalpunt in de bibliotheek. Je krijgt uitleg over het aanbod. We geven advies welke cursus het beste bij je past.

Spreekuur SPUI93

Wil je vrijwilliger worden? Ben je op zoek naar meer informatie? Of een leuke plek om vrijwillig te werken? Wil je meer weten over werken met vrijwilligers? Kom dan naar het spreekuur in de bibliotheek.

Taalcafé

Tijdens het Taalcafé oefen je met Nederlands spreken. Je leert nieuwe mensen kennen en samen kun je ervaringen delen.

Thuisadministratie en gezinsondersteuning Humanitas

Een luisterend oor of een helpende hand bij het goed regelen van praktische zaken, zoals het op orde brengen en houden van de (financiële) administratie.

Klik en Tik Plus (Zomer)

Lukt het je het niet om die ene app aan te krijgen, of een filmpje te maken. Kom langs in de bibliotheek,en stel je gerust al je vragen. Tussendoor is er tijd voor koffie en een bordspelletje. Activiteit is in samenwerking Rubii games 2.0.

Informatie aanvragen

Vrijblijvend informatie aanvragen bij deze organisatie?
Dat kan door dit formulier in te vullen:

Niet gevonden wat u zocht?

Meer organisaties voor:

Bibliotheek, Mediatheek
Vergelijk hulpaanbod