header achtergrond

Algemene informatie

Directiekantoor van de Basisbibliotheek

Contactinformatie

Activiteiten

Klik & Tik

Meer met de computer doen? Leer het met Klik & Tik in de Bibliotheek. • Klik&Tik de basis: leer stap voor stap typen, e-mailen en internetten. • Klik&Tik het internet op: zoek op internet, bekijk websites en leer bestanden downloaden. • Klik&Tik samen op 't web: leer sociale media kennen en deze te gebruiken zijn.

Klik & Tik Plus GEANNULEERD

Leer nóg beter omgaan met digitale middelen. Werk bijvoorbeeld met nieuwe Klik & Tik programma’s over Marktplaats, muziek of internetbankieren. Er is volop keus en altijd iemand om te helpen. Voor iedereen met één of meer Klik&Tik certificaten op zak.

Hulpaanbod

Digitaal Inloopspreekuur GEANNULEERD

Loop binnen met vragen over je mobiele telefoon, smartphone, laptop, tablet, e-reader of het internet.

Digisterker

Dingen van de overheid via het internet regelen. Tijdens deze cursus leer je hoe dat moet. Je leert bijvoorbeeld ook hoe jij veilig je DigiD kunt gebruiken.

Leerwerkloket GEANNULEERD

Heb je een vraag over leren en werken in de regio Drechtsteden? Kom dan naar het Leerwerkloket. Ook is er de mogelijkheid om verschillende testen te doen.

Brood & Burgers GEANNULEERD

Eten brengt mensen samen. Tijdens deze taallunch kun je op een gemakkelijke manier met anderen praten. Iedereen is welkom, ook niet-taalleerders. Neem iets lekkers te eten mee en schuif aan!

Informatiepunt Digitale Overheid

De plek voor hulp bij het regelen van overheidszaken op de computer, tablet of smartphone. Bijvoorbeeld het aanvragen van een DigiD, huur- en zorgtoeslagen, rijexamen, kinderbijslag enzovoort. Maar bijvoorbeeld ook voor hulp bij het gebruik van mijnoverheid, de werkmap van het UWV of bijvoorbeeld het online betalen van een verkeersboete. Bibliotheekmedewerkers helpen met het vinden van informatie op internet of verwijzen door naar lokale partners als het gaat om persoonsgebonden informatie.

Online Taalcafé

Bij het Online Taalcafé oefen je met Nederlands spreken. De les bestaat uit allemaal leuke online oefeningen, met verschillende niveaus. Via een video-app en in een klein groepje. Samen met een taalcoach.

Online Nederlands oefenen

Nederlands oefenen op de computer. Tijdens deze activiteit krijg je uitleg. Daarna kun je thuis of in de bibliotheek zelf oefenen.

Taalpunt

Wil je beter worden in Nederlands? Kom naar het Taalpunt in de bibliotheek. Je krijgt uitleg over het aanbod. We geven advies welke cursus het beste bij je past.

Spreekuur SPUI93 GEANNULEERD

Wil je vrijwilliger worden? Ben je op zoek naar meer informatie? Of een leuke plek om vrijwillig te werken? Wil je meer weten over werken met vrijwilligers? Kom dan naar het spreekuur in de bibliotheek.

Taalcafé GEANNULEERD

Tijdens het Taalcafé oefen je met Nederlands spreken. Je leert nieuwe mensen kennen en samen kun je ervaringen delen.

Thuisadministratie en gezinsondersteuning Humanitas

Een luisterend oor of een helpende hand bij het goed regelen van praktische zaken, zoals het op orde brengen en houden van de (financiële) administratie.

Informatie aanvragen

Vrijblijvend informatie aanvragen bij deze organisatie?
Dat kan door dit formulier in te vullen:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een sterretje (*).

Niet gevonden wat u zocht?

Meer organisaties voor:

Bibliotheek, Mediatheek
Vergelijk hulpaanbod