header achtergrond

Algemene informatie

SBCM is een arbeidsmarkt- en opleidingsfonds voor de sector sociale werkvoorziening. Het fonds richt zich met al zijn activiteiten op het optimaliseren van de arbeidsontwikkeling van de SW-medewerker.

Contactinformatie

Plan route

Postadres
Postbus 5562501CN Den Haag

Toegankelijk

Parkeervoorziening voor personen met een beperking
Toegankelijk: Rolstoeltoegankelijk
Rolstoeldoorgankelijk
Lift of traplift verdieping
Aangepast sanitair
Voorzieningen voor doven en slechthorenden
Voorzieningen voor blinden en slechtzienden
ITS is toegekend

Hulpaanbod

Wat past bij mij?

Het programma helpt te ontdekken welk werk past. De resultaten kunnen aan het einde van het programma gedownload worden.

Solliciteren

Dit programma is ter voorbereiding op alle stappen die komen kijken bij solliciteren met oa: het ontdekken welke baan past, het zoeken van vacatures, het schrijven van een goede motivatiebrief en cv en het voeren van een gesprek. Het programma is er in het Nederlands, Engels en Arabisch.

Solliciteren en je netwerk

Dit programma helpt bij het inzichtelijk maken van het persoonlijke netwerk en hoe dit in te zetten bij het vinden van een baan.

Aan de Slag Blijven

Dit programma helpt bij het aanleren van algemene werknemersvaardigheden door oefeningen over de geschreven en ongeschreven regels op de werkvloer. Het programma bestaat uit zeven modules: jezelf presenteren, plezierig werken, samenwerken, omgaan met elkaar, professioneel gedragen, professioneel werken en omgaan met veranderingen. Daarnaast is er een introductiemodule Wat weet je al?

Basisveiligheid

Ter voorbereiding of als aanvulling op VCA Basisveiligheid helpt dit programma om veilig te werken. Onderwerpen zijn: Je werk en de we, veilig werken, machines en gereedschappen, signalering, noodsituaties Er is ook een proefexamen beschikbaar.

Omgaan met elkaar

Het programma helpt om beter en plezieriger samen te werken. Het programma bestaat uit 3 modules: samenwerken, agressie en pesten.

Wat als je ziek bent?

Dit programma geeft alle informatie die nodig is over ziek zijn en werk. Het programma bestaat uit vier hoofdstukken: werknemer en collega; wat als je ziek bent gesprek; vervangend werk; je kunt niet werken. Taal: Nederlands, Engels, Arabisch (de gesproken tekst is altijd Nederlands)

Excel

Het rekenprogramma van Microsoft Office heet ‘Excel’. Excel is handig om overzichten te maken en bij te houden. Dit oefenprogramma is om het gebruik van Excel te leren.

Digitaal solliciteren

Dit programma gaat over het het gebruik van een digitaal sollicitatieformulier en de mogelijkheden van social media en Google Alerts bij het zoeken naar werk. Ook wordt het maken van videosollicitaties uitgelegd.

Werkfit - werknemersvaardigheden

Werkfit helpt bij het leren van algemene werknemersvaardigheden. Aan bod komt bijvoorbeeld: Hoe kun je goed samenwerken?; Hoe vraag je om advies? Hoe ga je om met kritiek?

Veilig werken

Het programma gaat over: veilig en prettig werken, het voorkomen van ongelukken op de werkvloer, veilig werken met machines en het voorkomen van lichamelijke klachten. Het programma maakt bewust van risico’s op het werk. En leert hoe daarmee om te gaan.

Taal en Rekenen

Om te kunnen lezen, schrijven en rekenen is veel oefenen belangrijk. Het programma Taal en Rekenen helpt daarbij! Er zijn vijf modules: lezen, schrijven, spelling, woorden op het werk, rekenen.

Taal en Werk

Taal en Werk helpt om de Nederlandse taal te leren voor op het werk. Het programma bevat allemaal woorden die je tegenkomt op het werk. Er zijn oefeningen voor woordenschat, grammatica en spelling. Het programma is te volgen op twee taalniveaus: A2 en B1.

Werken met de computer

De computer is steeds vaker nodig. Thuis, maar ook op het werk. Leer de basis van het werken met een computer. Bijvoorbeeld het gebruik van de muis en het toetsenbord, veilig internetten en e-mailen.

Word

Voor het maken van brieven en tekstdocumenten is Microsoft Word het meest gebruikte programma . Dit programma helpt bij het ontdekken van alle mogelijkheden van Word.

Aan de slag met Facebook

Facebook is een website om contact te onderhouden met familieleden, kennissen en vrienden. Ook zijn er groepen voor mensen met dezelfde interesses. Dit programma gaat over de werking en het gebruik van Facebook.

Aan de slag met LinkedIn

LinkedIn is het grootste zakelijke Social Media netwerk. Via LinkedIn kun je bijvoorbeeld contact onderhouden met collega’s, advies vragen aan anderen over werk of een nieuwe baan vinden. Dit programma gaat over de werking en het gebruik van LinkedIn.

Informatie aanvragen

Vrijblijvend informatie aanvragen bij deze organisatie?
Dat kan door dit formulier in te vullen:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een sterretje (*).

Niet gevonden wat u zocht?

Meer organisaties voor:

Sociale werkvoorziening
Vergelijk hulpaanbod